Kitap Hakkında Düşünceler

05/22/11

Home
Up

 

Kitabımla ilgili, Nisan 1998'den bu güne kadar, toplam 715 tane e-posta aldım ve Internet forumlarında bir çok yorumlar yazıldı.  Aşağıda bazılarından örnekler verilmektedir.


Internet'teki Bazı Forumlardan:

Dr. Haluk Gümüşkaya'nın 8051 Ailesi adlı kitabına bak, orda var. 8051 de olsa pic de olsa ikisi de mikroişlemci bi fark yok. Orda assembler ile yazmış. Kitabı herkese tavsiye ederim.
-----------
Bence 8051 cok iyi bir seçim . Ögrenmek pek sorun olmaz . Başlangıç için sana Haluk Gümüşkaya nın Mikroişlemciler ve 8051 kitabini öneririm...
-----------

Daha fazla bilgi almak isteyenler için benimde yararlandığım en güzel Türkçe kaynak sayın Haluk Gümüşkaya'nın "Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi" adlı kitabı. Gerçekten gayet anlaşılır ve kafada soru işareti bırakmayacak şekilde yazılmış bir kitap, hemen hemen her kitapçıda bulabilirsiniz sanıyorum...Levent Tozkoparan.


E-Postalar:

Merhaba, Ben Burçin Demirel. SD\ Bilg.Sis.Öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim. "Mikroişlemciler ve 8051" kitabınızı aldım. Ve umduğumdan o kadar iyi çıktı ki.. Nedendir bilinmez, ALFA yayınları bana çok soğuk gelirdi. İçi hep anlaşılmaz laf kalabalığıyla dolu kitaplar çıkartır gibi gelirdi hep. Ama bu kitap gerçekten bambaşka. Gergekten tatmin edici bir kitap.. Başarılarınızın devamını diliyorum. Gergekten de iyi ki varsınız...
Burçin Demirel, 22-Kasım-2004
SD\ Bilg.Sis. Öğretmenliği 3.sınıf öğrencisi

" Iyi günler Haluk bey. Ben Ankara Üni. Kastamonu M.Y.O. öğrencisiyim ve kitabınızı ders kitabı olarak kullanıyoruz... "
Selçuk Eyüboğlu, 6-Mayıs-2003
Ankara Üniversitesi, Kastamonu MYO öğrencisi

" Biz, İ.T.Ü Bilgisayar bölümü öğrencisi üç genç, bitirme ödevi olarak "bir 8051 sistemi ile bir PC yi kablosuz haberleştirerek bir LCD ekranın PC'den sürülmesi" ni üstümüze aldık. LCD süren 8051 devresinin oluşturulmasında sizin 8051 ve ailesi üzerine yazdığınız kitaptan faydalanıyoruz... "
Ferit Baver Elhüseyni, 21-Mart-2003
İTÜ bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisi

" Biz İTÜ bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyiz. Bitirme projesinde kitabınızda tanıtılan 8051 geliştirme kartını da kullanmak istiyoruz..."
Adem Altun, 10-Mart-2003
İTÜ bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisi

"Size yazmış olduğunuz bu degerli iki kitap için teşekkür ederim. Biz öğrencilere sağladığınız bu TÜRKÇE ders kitapları çok yardımcı olmaktadır. Diğer kitabınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz.
8051 kitabınızda verdiğiniz devreyi yaptım ve bunun üzerinde birçok program geliştirdim. Bu sisteme bir disket sürücü (3.5" 1.44Mb) ve harddisk bağlamaya çalışıyorum. Hardiski bağladım ve sitem deki bilgileri ona kaydede biliyorum. Yanlız disket sürücüde birçok problemle karşılaştım. Bu konuda bana yol gösterirseniz sevinirim... "
Doğan Yasin, 7-Mart-2003
Marmara Ü. Teknik Eğitim F. Bilgisayar ve Kontrol 2 sınıf öğrencisi

“ Ben bir Elektronik mühendisiyim. Büyük boy bilgisayarlar konusunda uzmanlaştım. Uzun yıllar TAI'de çalıştım; şimdi danışmanlık hizmeti veren bir kuruluşta görev yapmaktayım. "Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi" kitabınızı birkaç yıl önce duymuş olduğum bir ihtiyaçtan dolayı almıştım. O zamanki sorun bir şekilde çözümlendi. Bu aralar bu konuda bilgilerimi tazelemek ve yeni ufuklara açılmak niyetiyle kitabınızı tekrar okumaya başladım. Kitabınız çok anlaşılır bir şekilde yazılmış, gerek uygulama örnekleri, gerek teknik içerik olarak son derece doyurucu olup, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olduğu görüşündeyim. ”
M. Haluk Saran, 10-5-2002
İş Geliştirme Md.
VİZYON Bilgi İşlem Danışmanlık Ltd.

“ Ben ODTÜ'den yeni mezun olmuş bir elektronik mühendisiyim. Sizin Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi kitabınızı okudum. Kitabınız umduğumdan çok daha iyi çıktı. Birkaç bazı eksiklik dışında dört dörtlük bir kitap...
Özgür Aytekin, 2-4-2002
ODTÜ Elektronik Mühendisliği Yeni Mezunu

“ Kitabınızdaki geliştirme kartını sayenizde gerçekleştirdim ve uygulama  programlarının bir çoğunu çalıştırdım... Uygulamaya yönelik bu çalışmalarınızı bizlerle paylaşmanız çok güzel... Bu yöndeki çalışmalarınızı sonsuz desteklediğimi bilmenizi isterim...”
Savaş Aydın, 26-1-2002

“ Dear Sir,
I am very interested in your 8051 PCB's, but unfortunately, I don't speak Turkish, so I don't understand a word in your Web Page =). Could you please send me the 3 jpg in actual size or much better the original files? (OrCad, Cmaker, Protel, etc....) But any of both will work for me. I am majoring in electronic engineering in Mexico City and want to build an 8051 PCB for a course... Thank you very much in advance.”
Sincerely,
Romano Ramirez, 18-9-2001
Meksika'dan Bir Öğrenci

“ Yaklaşık 1 haftadır 80c31 ve 80xx mikroişlemcileri üzerine kaynak arıyordum. Bugün bir arkadaşımdan kitabınızı aldım ve şaşırdım yüksek okul yıllarında her yeri didik didik ettim; vaktim mikroişlemciler üzerine doküman, kitap aramakla geçti... Böyle bir kaynağı hazırladığınız için Türk gençliği adına teşekkür ederim. Umarım bu mesleğe başlayan arkadaşlar bizim çektiğimiz zorlukları çekmezler...”
Uğur Ercan, 29-Mart-2001

“ Sizin 8051 kitabınızı sınıfça aldık. Gerçekten de mükemmel bir kitap, ayrıca bunun için sizi tebrik ederim...
tevfikdemirdal@hotmail.com, 24-3-2001
Dokuz Eylül Üniversitesi Haberleşme Bölümü Öğrencisi


“ Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi kitabınızı hem derse destek hem de bilgi dağarcığımın artması için aldım. Kitabınız bu işe gönül vermiş kişiler için tam bir kaynak niteliğindedir. Elektronik bölümlerinin korkulu rüyası olan 'mikroişlemciler' dersini büyük zevkle öğrendim. Mikroişlemci kontrollü devrelerin çalışma sistemleri bana anlaşılmaz bir dünya gibi gelirken, sizin kitabiniz sayesinde benim dünyam oldu. Yeni eserlerinizi büyük sabırsızlıkla bekliyorum...”
İsmet Kağnıcıoğlu, 28-1-2001
Selçuk Üniversitesi Kontrol Sistemleri Teknolojisi Öğrencisi


“ 2 ayda bir düzenli olarak çıkarmaya çalıştığımız "Biltek" dergisinin Aralık 2000 sayısında yayınlanacak olan bir yazıda "Mikro İşlemciler ve 8051 Ailesi" adlı kitabınızdan bazı resimler ve tanımlar kullanılmıştır. Bu sayımız baskıya gitmeden önce konuyla ilgili sizin de izninizi almayı uygun gördük. Dergimiz tüm ODTÜ Mühendislik bölümü öğrencilerine ve Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Öğretim görevlilerine ücretsiz olarak dağıtılmaktadır...”  (
Biltek Aralık 2000 sayısı)
Bahadır Yağan, 27-11-2000
bahadir@ieee.org
IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu Yayın Komitesi Başkanı

“ Hocam ben kitabınızı 1999'ın yaz döneminde aldım. Bu yıl gördüğümüz mikroişlemciler dersinde tek kaynağım olan kitabınız sayesinde mikroişlemciler dersinden gayet başarılı oldum, daha önemlisi bu dersi öğrendim...”
Atila Beyhan, 25-2-2000

Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi

Ben İzmir Kemalpaşa Mopak Anadolu Tek. ve End. Mes. Lisesi Elektronik Bölümünde görev yapmaktayım. Bu öğretim yılı okulumuzun 3. yılı,okulumuz yeni bir okul olduğu için birçok eksiğimiz var. Biz de kendi imkanlarımızla öğrencilerimizi eğitmeye çalışıyoruz. Yazmış olduğunuz kitabı inceledim ve anlaşılır, uygulamalı örnekleri açısından çok yararlı buldum. Böyle eğitime yararlı bir kitap yazdığınız için size teşekkür etmek istedim. Kitabınızda yer alan 8051 Geliştirme Kartının PCB dosyalarını gönderirseniz sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
İbrahim Cevizci, 17-2-2000
Elektronik Teknik Öğretmeni

“ Daha önceki kitabınız 8051 çok güzeldi. Yeni kitabınızın yorumlarına baktım ve gayet güzel olduğu kanaati oluştu. Benim bu kitaptan yeni haberim oldu. Bu kitaba nasil alabilirim?...
8051 kitabınızdaki devreyi yaptım ve monitor programını da çalıştırdım. Gayet güzel çalışıyor. Deney seti olarak kullanıyorum. Bu çalışmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. ”
Ahmet Sayıcı, 4-1-2000

Elektrik Elektronik Mühendisi

“ Kitabınızı zevkle okudum. 8051 hakkında çok şey öğrendiğim kanısındayım. Bunu da pratikle devam ettirmeye çalışıyorum. Ayrıca Internet sayfanızdan da yararlanmaktayım. Pratikte de uygulamak istiyorum. PCB devre için gereken dosyaları bana gönderebilirseniz memnun olurum. Bilginin yaygınlaşması ve genişlemesi amacına olan tüm katkılarınız için bütün içtenliğimle teşekkür ederim. Saygılarımla. ”
23-12-1999, Orhan Uzunoğlu

“ Merhaba Haluk bey. 8051 kartınızı yaptım ve çalıştırdım. Şimdi ise ona Visual Basic'te bir arayüz programı yapmak istiyorum. Fakat Visual Basic'te bununla ilgili bir OCX bulamadım. Eğer sizde varsa ya da ismini biliyorsanız (yani adrese yazan bir OCX) bana gönderir misiniz? Teşekkürler iyi çalışmalar.”
22-12-1999, koseilhan@superonline.com

“ ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyiim. Dün kitabınızı aldım. Gerçekten de çok hoşuma gitti kitap. Teknik Türkçe ile ilgili düşüncelerinize de katılıyorum...”
Oğuz Yılmaz, 14-11-1999
ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi, oguz@ieee.metu.edu.tr

“ Değerli hocam sizin yazmış olduğunuz Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi adlı kitabı okulumuzda ders kitabı olarak okutuyoruz.... Yeni kitabınızı gördüm. Gerçekten bu yeni kitabınız kendi türünde tek kitap olması açısından çok önemli.  Öğretime ve bilime verdiğiniz çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim...”
Bayram Göktepe, 5-11-1999
Kızılcahamam Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Öğretmeni

“Öncelikle yazmış olduğunuz kitabı çok beğendim, Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi... Sonraki kitabınızı henüz alamadım, fakat aybaşında alacağım, çünkü inceledim... Bu arada en çok sevindiğim şey, kitabınızda teknik isimleri Türkçeleştirmemeniz...”
Ersin Miman, 29-10-1999
Yazılım Sorumlusu

“ Ben Dumlupınar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıfda okumaktayım. Mikroişlemciler dersinde sizin kitabınızı okumaktayız. Kitabınız mükemmel denilecek kadar güzel ve sade anlatmaktadır. Kitabınızdan dolayı sizi tebrik ederim, başarırınızın devamını dilerim...”
Yasin Zerdali, 22-10-1999
Dumlupınar Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi

“ SDÜ Burdur Meslek Yüksek Okulu Elektronik Programı Öğretim Görevlisiyim. Kitabınız sayesinde 8051 hakkında oldukça iyi fikir sahibi oldum. Z80 mikroişlemcisi yerine artık 8051 öğretimi yapacağım..”
Yalçın İşler, 11-10-1999
Elektronik Yüksek Mühendisi

“Kitabınızı daha yeni alabildim. Ben Abdullah bey' in öğrencisiyim. 8051'le ilgili diğer Internet sayfalarında dolaştım. Fakat sizin sayfanız ve kitabınız kadar bilgi verici bir kaynak olduklarını sanmıyorum. PCB devre örneğine ait çizimleri öğretmenimizden temin ettim ve şu an montaj aşamasındayım. Önümüzdeki eğitim yılı ağırlıklı olarak 8051 göreceğimizi zannediyorum. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.”
Kerem Şentürk, 19-8-1999
Zeytinburnu Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi

“ Erciyes Üniversitesi Muhendislik Fakultesi 4. sınıfta okumaktayım. 3. ve son stajımı Nel Elektronik'te yapmaktayım. Staj suresince 8051 mikroişlemcisini öğrenmek için gayret gösterdim. Çalışmalarım süresince kitabınızdan çok istifade ediyorum. Böyle bir kitap yazdıgınız için teşekkür ediyorum...”
İlyas Kaya, 13-8-1999
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi

“ Öncelikle kitabınızdan bu sene aldığımız "Microcontrollers" dersi aracılığıyla çok yararlandığımı söyleyebilirim (özellikle bu yaz tatilinde). Kitabınızın geliştirme kartı tasarlama bölümüne geldim ve bu devreyi yapmanın ve vermiş olduğunuz programları denemenin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu konuda elinizdeki PCB devre örneğinden yararlanmak isterim. Ayrıca, ilk kez Web sayfanıza bakma fırsatı buldum ve bundan sonrada burada sunduğunuz bilgileri de kullanmayı düşünüyorum.”
Aydın Korucuoğlu, 7-7-1999
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Electronic-Computer Dept., aydink@verisoft.com.tr

“ Ben Gazi Üniversitesinde master tez aşamasındayım.Tez konum "Üç fazlı asenkron motora, mikroişlemci ile vektör kontrolünün uygulanmasıdır". Ben bu amaçla 3 ay öncesine kadar, asenkron motorun modellenmesi ve simülasyonu üzerine çalıştım ve mikroişlemci safhasına geçtim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sizin bu konuda yazmış olduğunuz "Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi" adlı kitap bu konudaki en büyük yardımcım. Böyle bir çalışmanız için sizi kutlarım...”
Nihat Öztürk, 7-7-1999
Gazi Üniversitesi, Master Öğrencisi ve Araştırma Görevlisi, nturk@tef.gazi.edu.tr

“ Kitabinizi bir solukta okuyup bitirdim. Piyasada buldugum kitaplar arasında en anlaşılır olanı. Bunun için sizi kutlarım...”
Ahmet Selvili, 25-6-1999
Sağlık Bakanlığı, Bilgi İşlem D. Bşk.lığı, aselvili@saglik.gov.tr

“ ODTÜ Kimya Bolumu 3 sinif ogrencisiyim ve digital elektronik ile 3 yıldır amator olark ilgileniyorum. Herseyden önce böyle bir kitabi bizlere kazandırdığinız için teşekkürler. Arayıp bulamadığım temel bir çok sorunun yanıtını kitabınız sayesinde cevaplayabildim. Gerçekten kitap temel mikroişlemci prensiplerini öğrenmek için çok yararlı ve bu güne kadar gördügüm en iyi eser diyebilirim. Sizden bir okur olarak ricam, sitenizde ya da daha sonraki eserlerinizde bilgisayar kontrollu uygulamaların temelleri ve örnek projeleri görebilmek. Başarılarınızın devamını dilerim.”
Mustafa Kurtcu, 19-6-1999
ODTÜ Kimya Bolumu, 3. sınıf öğrencisi, mustafa@curie.chem.metu.edu.tr

“ Ben Bursa Tophane Anadolu Teknik Lisesi Elektronik Bölüm Öğretmeniyim. Kitabınızdan önce 8051 notlarınızdan faydalandım. Şu anda ise yaklaşık 7 aydır kitabınızı okumaktayız. Bu ülkede eğitimi bu derecede benisemeniz bizleri çok duygulandırmıştır. Çalışmalarınızı kutlar, daha bir çok kitaplarınızı yayınlamanızı bekleriz. Kitabınızı Bilgisayar son sınıf öğrencilerine tavsiye ederek aldırdık. Uygulama yapabilmek açısından 8051 geliştirme kartının pcb uzantılı (board maker) dosyasını göndermenizi istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür eder, hayırlı çalışmalar dilerim. Selam ve dua ile...”
Ömer İçen, 20-3-1999
Bursa Tophane Anadolu Teknik Lisesi Elektronik Bölümü Öğretmeni
e-mail: elelsan@turnet.net.tr

“Öncelikle Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi isimli kitabınızın bizler için mükemmel bir eser olduğunu söylemek istiyorum. Bu tür kitaplarınızın gelecekte de devam etmesini diliyorum.
Okulda, 8051 için bir Geliştirme Kartını yapmak istiyoruz. Bunun için web sitenizde gördüğüm PCB zip dosyalarınıza ihtiyaç duyuyoruz. Bunu adresime gönderirseniz çok mutlu olurum. Bu kartla bir motor kontrolü veya bir trafik ışık kontrol sistemi yapmayı planlıyoruz.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, önce sağlık sonra başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.”
Şerefnur Şakar, 7-3-1999
Dumlupınar Üniversitesi (Kütahya) Elektrik -Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi

“Marmara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencisiyim. Bu dönem mikroişlemciler/mikrodenetleyiciler dersinde ders kitabı olarak sizin kitabınızı kullanıyoruz. Web sayfanızı ziyaret ettim. Bazı sayfalar İngilizce, ama yine de güzel. Sizden PCB tasarımına ilişkin dosyaları göndermenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler. ”
Yücel Erkan, 3-3-1999
Marmara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi, yerkan@yahoo.com

“Ben bir yıl piyasa tecrübesi olan bir elektronik mühendisiyim. Mikroişlemciler ve mikrodenetleyicilerle çalışmaya büyük bir ilgim var. Bu konuda kendimi yetiştirmek istiyorum. 'Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi' adlı kitabınızı okudum. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.Bunun için sizi tebrik ederim...”
Hasan Gürler, 24-2-1999
Elektronik Mühendisi, hgurler@yahoo.com

“Kartı yaptık çalıştı. Bize zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.”
Atilla Suat ve Emre Suat, 18-2-1999
SaSa Pet Üretim Müdürü ve oğlu, Silivri, silivri.pet@sasa.com.tr

“8051 ailesi hakkındaki kitabınızı alalı 1 hafta oldu. Şunu ifade etmeliyim ki şu ana kadar olan bilgilerimin ne kadar eksik olduğunu ve  bazı yanlışlarım oldugunu fark etmemiştim. Sizin kitabınız bana bir çok  konuda yardımcı oldu. Bundan dolayı sizi kutlar ve bundan sonraki meslek yasantınızda başarılar dilerim...”
Öner Özalp, 24-1-1999
Özak Elk. San. Tic. Ltd., AR-GE md.

“Öncelikle mikroişlemciler konusunda böyle değerli bir kaynak kitap hazırladığınız için size teşekkür etmek istiyorum. Kaynak kitap bulmakta zorlandığımız şu ortamda böyle değerli bir Türkçe kitap bulabilmek beni fazlasıyla memnun etti...”
Hakan Kocadoğan, 15-1-1999
Elektronik Teknisyeni

“Herşeyden önce bize kazandırmış olduğunuz bu kitabınızdan dolayı size çok teşekkür ederim. Kitabınız özellikle benim durumumda olanlar için değeri bilinemez bir kitap. Sizi bu kitabınız sayesinde tanıdım ve çok takdir ettim. Bana bu kitabı çok kimse tavsiye etti. Bu da gösteriyor ki hazırladığınız kitabınız herkesin beğenisini toplamış. Yani hak ettiğine kavuşmuş...”
Tahir Sezer, 31-12-1998
İ.Ü. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1998 Temmuz mezunu

“Yayınlamış olduğunuz "Mikroislemciler ve 8051 Ailesi" kitabınızı aldım, şu anda büyük bir zevk ve dikkatle incelemekteyim. Öncelikle teknoloji alanına boyle bir kitap kazandırdığınız için teşekkür ediyorum.Web sayfanızda belirtmiş olduğunuz PCB dosyalarını e-mail adresime göndermenizi rica ediyorum, ayrıca MCS-51 için bir simulator programını nasıl edinebilecegimi de sizden ögrenmek istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.”
İlbeyi Avcı, 18-12-1998
ODTÜ, E068159@orca.cc.metu.edu.tr

“...Öncelıkle bu kitap için tebrik ediyorum. Gerçekten harika bir kitap... ”
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altuncu, 16-12-1998
Dumlupınar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Böl. Baş.Yardımcısı

“Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi kitabınızı aldım ve çok beğendim. Kitapta verilen deneme kartını yapmak istiyorum.Web sayfanızda duyurdugunuz PCB dosyalarıı gönderebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarıniz için şimdiden teşekkürler. ”
Etem Tezcan, 11-12-1998
tezcan@venus.satcom.gov.tr

“ Ben Gazi Üniveristesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Bilgisayar Bölümü Araştırma Görevlisiyim. Adım Sabri Koçer. Yüksek lisans tezimi 8051 (89C52) ile ilgili bir medikal elektronik uygulaması yaptım. Ben tezimi yaptığım sıralarda, tabiki kitabınız çıkmamıştı. Ama, bende  iki kitap vardı. Sizin kitabınız çıktıktan sonra, diğer kitaplara hiç bakmıyorum. Ayrıca, şu anda bir LCD aldım ve artık rahatlıkla her türlü şey yazdırabiliyorum.

Ben size şunu sormak istiyorum. Bazı kataloglarda dışarı PWM veya istenilen CLOCK veren özel 8051'ler varmış. Acaba bunları İstanbul'dan edinebilirmiyim? Bir de, sizin isteyenlere PCB vereceğinizi söylemiştiniz, acaba bunu da almam mümkün mü? ”
Sabri Koçer, 5-12-1998
Gazi Üniveristesi Teknik Eğitim Fak. Elektronik Biligisayar Böl.,
Araştırma Görevlisi

“ Sayın Hocam, Hocam diyorum, çünkü bu zamana kadar (İngilizce yayınlar hariç) Türkçe, anlaşılabilir bir kitapla tanışmamıştım. Kitabınızı gördüm, aldım ve okumaya başladım.

Elektronik Mühendisiyim. Bir şirketim var ve tıp cihazlarına servis, onarım ve bakım hizmetleri vermekteyim. Bunun yanısıra, üniversite (AÜ, GÜ, ODTÜ gibi) kimya laboratuvarlarına potansiyostat voltaj scan generator'leri ve polarografik analizör cihazları üretip verdim. Bunun yanısıra, çeşitli sistemler tasarladım, askeri ihalelere girip Radar modernizasyonu ve anahtarlamalı güç kaynaklarını gerçekleştirip verdim. Laboratuvar cihazları (Amerika ve Alman firmalarından kısmen kopya) istek üzerine, imal etmekteyim. Doğrusu, yaptığım cihazları, Amerika ve Avrupa yapımı cihazlardan büyük ölçüde kopya çekerek gerçekleştirdim. Ancak, yarı analog yarı logic ünitelerden imal edilmiş elektronik cihazları yapmak zor degildi. Yeni üretilmekte olan cihazlar, mikroişlemci tabanlı olduklarından, yavaş yavaş çağın gerisinde kalmak durumundaydım.

Günümüz cihazları tamamen mikroişlemci tabanlı olması, adres decoder olarak genelde, PAL kullanmaları nedeni ile, yapımları artık imkansız hale geldi ve bu alanda yapmayı düşündügüm yeni cihazlardan vaz geçmek üzere iken kitabınızla tanıştım. Şu an onu okumaktayım. Daha önce, Elektor mecmuasının yayınladığı 8051 ailesi ile ilgili tüm yayın ve kurs notlarını topladım. S.Board Computer'ı gerçekleştirdim. Örnek programları PC terminali aracılığı ile işlettim, ancak dil yetersizliği nedeni ile kısır döngüde döndüm durdum. Sonra da vazgeçtim.

Umutsuz halde iken, kitabınız umut ışığı oldu, şimdi yeni bir ufuk açıldı. Size teşekkür ediyorum. Bu hizmetiniz, bu konudaki büyük bir açığı kapatacaktır. Sağolun. Saygılarımı sunuyorum. ”
Ayhan Yılmaz, 30-11-1998
Entek Elektronik Ltd. Şti.,  Ankara
Elektronik Mühendisi
 

“Yayınlamş olduğunuz Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi  adlı kitabınızda bulunan 8051 için geliştirme kartı tasarımı bölümünde vermiş olduğunuz kartta kullandığınız 8255'in portlarına, yine kitabınızda bulunan DAC ve ADC'leri de ekleyerek, laboratuvar projemizde kullanmayı düşünüyoruz...
... Web sayfanızda kitabınızda yeralan geliştirme kartı ile ilgili dosyaları yollayabileceğinizi yazmışsınız. Bu dosyaları gönderebilirseniz sevinirim...”
Akif Murat Ceylan, 24-11-1998
Ankara Üniversitesi Elektronik Müh. 4. Sınıf Öğrencisi

“ Sizin kitabınızı bir sure önce almıştım. PCB çizimini gönderebilirseniz çok sevinirim. Sizi takdir ediyorum ve Türkıye'deki bu tür yayınların artacağını umuyorum.”
E. Akın, 23-11-1998

“ Ben Ankara Üniversitesi Elektronik Müh. ögrencisiyim ve aynı zamanda  kitabınız ile web sayfanızın bir okuyucusuyum. Sorum şudur: Anlattığınız kartı kendim yapmak istiyorum. Bunun için kartın baskı devre şemasına ihtiyacım olacak. Bunu almam mümkün müdür? Kitapta bahsedilen seri haberleşme yazılımı PROCOMM nasıl elde edilebilir? Internet'te herhangi bir shareware 'e rastlamadım.  Eger PROCOMM olmazsa nasıl bir yazılım önerirsiniz?...”
Burçin Bektaş, 20-11-1998
Ankara Üniversitesi Elektronik Müh. Öğrencisi

“Ben Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliğinde okuyan bir öğrenciyim. Kitabınızı gerçekten çok beğendim, ayrıca Elektronik Mühendisliğinde okuyan arkadaşların ellerindeki kitaplara baktığımda, onlar da sizin bu kitabınızı okula getirip götürüyorlar. Bu da kitabınızın çoğu kimse tarafından beğenildiği anlamına geliyor sanırım.

Benim sizden istirhamım; kitabınızda bahsetiğiniz geliştirme  kartının baskılı devresini de yayınlamanızdır (web sayfanızda). Zira, böyle karmaşık bir devreyi Anadolu Teknik Lisesi Elektronik bölümünden mezun olmamın verdiği bir arzu ile yapmaya çalıştım, ama hem çok kaba hem de sonu hüsranla biten bir sonuç elde ettim...”
Seyithan Karaozan, 16-11-1998

Uludağ Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi

“Sizi, Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi isimli kitabınızı aldıktan sonra  tanıma imkanım oldu. Bu kitabınız gerçekten maksimum fayda sağlayacak şekilde hazırlanmış. Mikrokontroller programlamaya ilgi duyan fakat  gerekli döküman bulamayan kişiler için veya bu çalışmalarla ilgilenenler için, çok gerekli bir kaynak olduğuna ve olacağına inanıyorum...”
Hüseyin Tasdöven, 13-11-1998
Elektronik Müh, Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektronik ve Hab Müh.

“Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi isimli kitabınızı aldım. Daha önce hiç mikroişlemciler ile ilgilenmemiş olmama rağmem kitabınızı inceledikten sonra, kendi programlarımı yazmaya ve uzmanlaşmaya başladım. Kitabınız, hem bu işle ilk defa uğraşanlar hem de bu konuda bilgi sahibi olanlara yönelik seviyeli ve güzel bir kitap. Sizi böyle bir kitabı bize kazandırdığınız için teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim...”
Armağan Uysal, 12-11-1998

“Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi adlı kitabınızda bahsettiginiz 8051 için geliştirme kartınızı inceledim, ve bu kartın aynısını amatör olarak yapmak istiyorum. Bu kartla ilgili baskılı devre hazırlayabilmek için eğer mümkünse kartın filmini rica ediyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.”
Ramazan Sezgin, 7-11-1998

“Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi adlı kitabınızı aldım ve kitabınızı beğendigimi ifade etmek isterim...”
Bora Gökçe, 17-10-1998
Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğrencisi

“Kitabınız için tebrik ederim. Milli eğitime kitabınızla büyük hizmetiniz oldu. Kitapta tanıtılan 8051 program geliştirme kartını yaptık ve çalıştırdık. Bu kartlardan çoğaltarak okulumuzdaki eğitimde kullanıyoruz. Ayrıca, kitapta verdiğiniz diğer 8051 uygulamalarını da çalıştırıyoruz. Geliştirme kartınız, monitör programı ve bu programlar eğitim için çok faydalı oldu. Kitabınızı, öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Ayrıca, kitabınızı ders kitabı olarak kullanıyorum...”
Abdullah Neyse, 6-10-1998
Zeytinburnu Endüstri Meslek Lisesi
Bilgisayar Bölüm Şefi

“İsmim Mehmet Özdemir, Elektronik Teknik öğretmeniyim. Kitabınızı (Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi) bana kardeşim hediye etti. Kitabınızı çok beğendim, güzel hazırlanmış...”
Mehmet Özdemir, 4-10-1998
Elektronik Teknik Öğretmeni

“Kitabınızı piyasaya çıktığı ilk ayda almıştım. Her ne kadar eksiklikleri ve eleştirilecek yönleri bulunsa da konusunda Türkçe kaynak acısından büyük bir boşluğu doldurduğu inkar edilemez. Benim bildiğim tek Türkçe kaynak...”
Okan Urungu, 27-9-1998

“Ankara Türk Telekomda teknikerim. Enerji  hizmetleri veriyoruz. Kitabınız bir harika olmuş, su gibi içiyom. Ellerinize sağlık, geçmişine rahmet olsun. Sizi sık sık rahatsız edebilirim. İlim kaybedilmiş malımdır..”
Ömer Bay, 22-9-1998
Ankara Türk Telekom'da Tekniker

“Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. 2. sınıf öğrencisiyim. Daha önce de Akdeniz Üniversitesi Endüstriyel Elektronik programını bitirdim. Bilgisayarlı kontrol kartları, mikroişlemciler ve mikrokontrolörlerle aşırı derecede ilgileniyorum. Defter üzerinde tasarlanmış bir çok prototip pcb' de geçmeyi bekliyor. Ne zaman böyle bir kitap bulsam hemen alırım. Kitabınızı da böyle aldım. Gerçekten güzel bir kitap...”
İsmail Çöl, 29-8-1998
Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. 2. Sınıf Öğrencisi

“Ben Sakarya Üniversitesi  Elektrik-Elektronik 3. sınıf öğrencisiyim. Henüz mikroişlemci dersini almadım, fakat mikroişlemcilerle ilgilendiğimden sizin kitabınızı aldım ve çalışıyorum. Kitabınız gerçekten çok güzel...”
İrfan Yazıcı, 17-7-1998
Sakarya Üniversitesi  Elektrik-Elektronik 3. Sınıf Öğrencisi

“Yazmış olduğunuz kitabınızı biz öğretmen arkadaşlar olarak beğendik.... Başarılarınızın ve kitaplarınızın devamını bekleriz.”
Tevfik Akhisar, 17-7-1998
Elazığ Merkez Endüstri Meslek Lisesi
Elektronik  Öğretmeni, takhisar@hotmail.com

“Ben 18 yaşında Carrefour SA'da (Bilgisayar reyonunda) çalışmakta olan biriyim. Kitabınızı (Mikroişlemciler ve 8051 Ailesi) aldım ve beğendim. Bu  kitap  için size teşekkür ederim. Çünkü kitaptaki bilgiler birer altın değerindedir. Ben bunları samimi söylüyorum. Size tekrar teşekkürlerimi sunup çalışmalarınızda başarılar dilerim.”
Fatih Menteşe, 15-6-1998

“8051 kitabınızı Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümündeki 3.sınıf dersi olan Microcontrollers dersi için kaynak ders kitabı olarak tavsiye etmiş bulunuyorum... Başarılar...”
Prof.Dr. Sezgin Alsan, 12-6-1998
MÜTEF Bilgisayar Teknolojisi Eğitimi Anabilim Dalı Bşk.

“Yazmış olduğunuz 8051 kitabınızdan aldım. Bu tür konularla ilgilendiğim için yazmış olduğunuz kitap gerçekten çok hoşuma gitti...”
Enver Erçelik, 2-6-1998

“Hocam kitap için çok teşekkür ederim. Kitap dün elime geçti. Henüz detaylı inceleme fırsatı bulamadım.. Ancak bilgisayar donanımını ve çalışmasını anlamak isteyenler için çok iyi bir kitap. Bilgisayar elektroniği derslerinde kitabı vermeyi düşünüyorum. Saygılarımla.... Çalışmalarınızda başarılar dilerim.”
İhsan Karagülle, 6-5-1998
Y. Y. Üniversitesi, Ahlat Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi
Uludağ Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu (1993)

“Ben Ege Üniversitesi bilgisayar programcılıgı 1.sınıf öğrencisiyim. Yeni çıkan kitabınızı çok beğendim...”
Mustafa Yüksel, 29-4-1998
Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılıgı 1.Sınıf Öğrencisi

“Öncelikle selam ederim. Kitabınızın yayınlandığını duymuş fakat görme fırsatına erişememiştim. İlk olarak yazdığınız bu kitabın öğrenci arkadaşlar için çok faydalı olacağını belirtmek isterim. Bursa'da kitaba büyük bir rağbet varmış. Satın aldığım Haşet kitabevinden ikinci defa elim boş dönmüş idim. Fakat bu sefer almaya muvaffak oldum... Yaklaşık 3 gündür kitabınızı inceliyorum dizin ve içerik bakımından gerçekten çok güzel olmuş...”
Murat Nergiz, 4-4-1998
Uludağ Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu (1997)

“Sizin yazmış olduğunuz 8051 hakkında olan kitabı aldım ve sizi bu kitap için kutlarım...”
Abdullah Savaş, 2-4-1998

“Biz Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileriyiz. Proje konusu olarak 8051 Mikroişlemçi ailesi ile ilgilenmekteyiz. Yeni çıkarmış olduğunuz kitabınız çalışmalarımıza oldukça yardımcı olmaktadır. Kitabınız içerik olarak bu konuda her türlü soru işaretlerini ortadan kaldırıyor....”
Egemen Kılıç, Mehmet Girgin, Fevzi Papin, Yasin Hatipoğlu, 1-4-1998
Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi,
Elektrik Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri

Home | İçindekiler | Kitap Hakkında Düşünceler | Sunuş | Önsöz | Giriş

This site was last updated 05/22/11